Omschrijving:

Ten zuidoosten van Sneek in het verlengde van Oppenhuizen vind je het dorp Uitwellingerga. De dorpskern ligt aan de westoever van het water Ges, dat de verbinding vormt met de Houkesloot en het Prinses Margrietkanaal, en ten oosten van de A7. Uitwellingerga vormt samen met Oppenhuizen zowel een tweelingdorp als een dubbeldorp. De twee dorpen worden te samen ook wel Top & Twel genoemd. Het tweelingdorp heeft meerdere jachthavens en richt zich daarmee sterk op recreatie en watersport. In 2020 telde Uitwellingerga 420 inwoners.

Aan de rand van het dorp staat deze bijzondere woonboerderij, in 1893 gebouwd voor een grote Heerenboer uit deze omgeving. De stelpboerderij kenmerkt zich door de grote schuurdeuren met zandlopers, de centrale entree en natuurlijk de uilenborden. Het perceel is bijna 7500 m2 groot en heeft een eigen aanlegsteiger aan open vaarwater. De boerderij is in de afgelopen jaren grondig verbouwd en van alle luxe, gemakken en comfort voorzien waarbij stijlelementen zo veel mogelijk zijn behouden of in ere hersteld. Graag nemen we je mee op reis in- en langs de boerderij.

Wonen.
Met de ruim 900 m2 woonoppervlakte geeft de boerderij je vele mogelijkheden. Zo zijn er aan de voorzijde de salon met woonkeuken. De salon heeft een originele schouw met klassieke doch moderne gaskachel, authentieke tegels en balkenplafond. De woonkeuken, handgemaakt in landelijke stijl, is gesitueerd in de voormalige melkkelder en dus iets lager gelegen. De Aga cooker met geïntegreerd gasfornuis nodigt je uit om de heerlijkste maaltijden te bereiden. Er is ook woonruimte aan de achterzijde van de boerderij met een forse living voorzien van houtkachel en tuindeuren. De naastgelegen berging en wasruimte kan vrij eenvoudig omgebouwd worden tot keuken waardoor dubbele bewoning tot de mogelijkheden behoort.

Slapen.
Dat doe je in een van de maar liefst elf slaapkamers. Op de begane grond vind je de grootste slaapkamer met badkamer, op de verdieping zijn er nog eens tien, van groot tot wat kleiner.

Badderen en ontspannen.
De grote slaapkamer op de begane grond heeft een eigen badkamer met jacuzzi, sauna, douchecabine, toilet en dubbele wastafel. Op de verdieping vind je de tweede ruime badkamer die uiteraard ook van alle gemakken is voorzien. Centraal gelegen in deze boerderij bevindt zich het luxueuze verwarmde zwembad met kleedkamers en doucheruimte. Ontspanning door inspanning kan natuurlijk ook in de grote fitnessruimte of de centrale ruimte op de eerste verdieping waar je met gemak onder meer een tafeltennistafel kwijt kunt.

Werken.
Werken aan huis is uiteraard ook zeer goed mogelijk. Er is een werkruimte (met gaskachel en airco) aan de voorzijde, het zwembad en de fitnessruimte kunnen ook commercieel geëxploiteerd worden. Glasvezel is in aantocht voor optimale digitale verbinding.

Techniek.
Om de boerderij zo evenwichtig en economisch mogelijk van warmte en warmwater te voorzien zijn er drie CV ketels en een warmwaterboiler. Het zwembad heeft een semiautomatische technische ruimte met filterinstallatie, de zwembadruimte wordt met een condensor continu ontvochtigd. De boerderij heeft sinds 3.5 jaar zestig zonnepanelen met een gemiddelde opbrengst van 12.000kWh.

Parkeren.
Dat doe je op de geasfalteerde ruime parkeerplaats met een diepe carport in de stijl van de boerderij met ruimte voor drie auto’s en meer dan dat.

Ontspannen.
Dat doe je het gehele jaar door zowel binnen als buiten. De grote landschapstuin heeft diverse terrassen, vijvers met stroompje en brug, en een eigen aanlegplaats voor meerdere boten. Er is een buitensauna, hottub en verwarmde buitendouche op het terras aan de achterzijde. Wil je genieten aan het water dan ga je naar het overdekte terras met buitenkeuken en houtkachel. Je kunt zelfs een duik nemen in de vaart vanaf het zwemplateau achterin de tuin.

Wat moet je nu doen.
In eerste instantie helemaal niets. Laat de foto’s en tekst nog eens op je inwerken en stel je voor hoe het zou zijn om hier te wonen. Lijkt dit je wat? Dan moet je in actie komen en contact met ons opnemen. We plannen dan een afspraak in en laten je deze woonbeleving in al z’n volle glorie aan je zien. Je bent van harte welkom!

Afbeeldingen:

 
greate-sudein-33-uitwellingerga-977 greate-sudein-33-uitwellingerga-978 greate-sudein-33-uitwellingerga-979 greate-sudein-33-uitwellingerga-975 greate-sudein-33-uitwellingerga-976 greate-sudein-33-uitwellingerga-980 greate-sudein-33-uitwellingerga-981 greate-sudein-33-uitwellingerga-982 greate-sudein-33-uitwellingerga-983 greate-sudein-33-uitwellingerga-984 greate-sudein-33-uitwellingerga-985 greate-sudein-33-uitwellingerga-986 greate-sudein-33-uitwellingerga-987 greate-sudein-33-uitwellingerga-988 greate-sudein-33-uitwellingerga-989 greate-sudein-33-uitwellingerga-990 greate-sudein-33-uitwellingerga-991 greate-sudein-33-uitwellingerga-992 greate-sudein-33-uitwellingerga-993 greate-sudein-33-uitwellingerga-994 greate-sudein-33-uitwellingerga-995 greate-sudein-33-uitwellingerga-996 greate-sudein-33-uitwellingerga-997 greate-sudein-33-uitwellingerga-1003 greate-sudein-33-uitwellingerga-998 greate-sudein-33-uitwellingerga-999 greate-sudein-33-uitwellingerga-1000 greate-sudein-33-uitwellingerga-1004 greate-sudein-33-uitwellingerga-1001 greate-sudein-33-uitwellingerga-1002 greate-sudein-33-uitwellingerga-1005 greate-sudein-33-uitwellingerga-1006 greate-sudein-33-uitwellingerga-1007 greate-sudein-33-uitwellingerga-1008 greate-sudein-33-uitwellingerga-1009 greate-sudein-33-uitwellingerga-1010 greate-sudein-33-uitwellingerga-1011 greate-sudein-33-uitwellingerga-1012
 

Algemene gegevens:

Ligging

Adres: Greate Sudein 33
Postcode: 8624 TV
Plaats: Uitwellingerga

Gebouw

Soort woning: Woonboerderij
Woon oppervlakte: 913
Perceel oppervlakte:
Inhoud: 4616
Aantal kamers: 15
Aantal slaapkamers: 11
Aantal woonlagen: 2
Soort bouw: Bestaande bouw
Bouwjaar: 1893
Soort dak: Zadeldak
Badkamer voorzieningen: Twee badkamers, zwembad met sanitaire voorzieningen.

Energie en voorzieningen

Energie label: A
Isolatie: Volledig geisoleerd
Verwarming: Drie CV ketels
Cv ketel:
Warm water: Boiler

Tuin:

Tuin omschrijving: Achtertuin, voortuin en zijtuin
Achtertuin oppervlak: Fraai aangelegd
Ligging tuin: Gelegen op het oosten bereikbaar via achterom

Opslag en garage:

Schuur/berging: Inpandig en vrijstaand
Garage: Carport
Garage capaciteit: 3 auto's
Garage voorzieningen: Elektra

Plattegronden:

 
greate-sudein-33-uitwellingerga-plattegrond-59 greate-sudein-33-uitwellingerga-plattegrond-60
 

Een vraag of vrijblijvend contact

Graag helpen wij bij het beantwoorden van de vele vragen die bij het kopen en verkopen van een woning horen.